5 טיפים שיעזרו לכם להתקבל לאוניברסיטה

תהליך קבלה למוסד אקדמי הוא ארוך ומורכב, וכדאי להיערך אליו זמן רב מראש. לפניכם חמש דרכים שיעזרו לכם לעבור את התהליך הזה במהירות וביעילות

חולמים על תואר אקדמי? על-מנת להתקבל ללימודי תואר ראשון באחת מתשע האוניברסיטאות שבארץ או באחת מהמכללות, תידרשו לעמוד בתנאי קבלה מסוימים המורכבים משלל פרמטרים שונים.

קבלה לתואר ראשון היא תהליך מורכב וארוך, שדורש מחשבה, השקעה רבה וסבלנות. אז כיצד עושים זאת? לפניכם כמה טיפים שיעזרו לכם לצלוח את דרך החתחתים אל שערי המוסד האקדמי.

שפרו את ציון הפסיכומטרי

אז שקדתם על הספרים, שיננתם עשרות מילים בעברית ובאנגלית, קראתם ספרים, עשיתם מרתונים, הכפלתם, חיברתם, חילקתם והחסרתם במשך לפחות חודשיים ועדיין לא הוצאתם את הציון המבוקש במבחן הפסיכומטרי? אל תוותרו.

אנשים רבים נרתעים מהמבחן המשמש להערכת הכישורים הקוגניטיביים, כישורי הלמידה וההבנה של אדם ביחס לכישוריהם של אחרים ואכן, מדובר במבחן ארוך ומעיק שדורש למידה ממושכת ואינטנסיבית בזמן יחסית קצר. אולם, הבחינה הפסיכומטרית בוחנת כאמור כישורים, וכישורים תמיד אפשר לשפר, ללטש ולחזק.

הירשמו למועד נוסף, גם אם זה אומר שתצטרכו לדחות את הלימודים. מחקרים סטטיסטיים רבים מוכיחים כי בממוצע רוב האנשים משפרים את הציון שלהם משמעותית במועד השני, לאחר שסף הלחץ יורד והמיומנות מתחזקת. אם צריך, קחו קורס והשקיעו כאילו מדובר במועד הראשון. קראו ספרים באנגלית לפסיכומטרי לשיפור רמת האנגלית שלכם. בכל מקרה, אל תתפשרו על המקצוע או המקום בו תלמדו בגלל ציון פסיכומטרי לא מספק. תנו לעצמכם הזדמנות נוספת.

השלימו בגרויות

תנאי הקבלה למוסדות אקדמיים מורכבים לרוב משילוב של הציון הפסיכומטרי וממוצע ציוני הבגרויות, המשוקללים לכדי ציון קבלה סופי הידוע בכינויו – סכם. גובה הציון הנדרש משתנה בין המוסדות והחוגים, וכן אופן שקלול הסכם משתנה בהתאם לדרישות המוסד או הפקולטה. כך למשל, בחוגים מסוימים מתקבל בונוס גבוה על שילוב של מקצוע מוגבר ריאלי עם מקצוע מוגבר הומני. בחוגים אחרים ניתן בונוס גבוה על מקצועות מדעיים הנחשבים כמאתגרים, כמו פיזיקה או מתמטיקה ברמת 5 יחידות לימוד.

כדי להעלות את הסכם וכך את סיכויי הקבלה שלכם למגוון רחב של חוגים ותארים, שקלו ברצינות השלמת בגרויות, בין אם כדי לשפר את הציונים שלכם ובין אם כדי להיבחן במקצועות נוספים ולהרוויח בונוסים נוספים שיעלו את ממוצע הבגרויות שלכם.

נסו להתקבל למגוון מוסדות

תמיד חלמתם ללמוד רפואה באוניברסיטה העברית בירושלים? החוג למדעי החברה באוניברסיטת תל-אביב נראה לכם כמו גן עדן? או אולי הפקולטה לחינוך באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב מדברת אליכם?

אז נכון, כדאי לשאוף גבוה ולנסות להגשים את החלום. יחד עם זאת, אם אחרי ששיפרתם בגרויות והעליתם את הציון הפסיכומטרי שלכם אתם עדיין לא עומדים בדרישות הסף של המוסדות המועדפים עליכם, נסו לחשוב על מוסדות אחרים. לאוניברסיטאות ומכללות שונות יש תנאי סף שונים, והדבר לא בהכרח מצביע על איכות הלימודים האקדמיים שלהן, אלא על צרכים שונים ואופי אחר. בסופו של יום אתם שם כדי ללמוד, ורוב המוסדות האקדמיים בארץ מציעים לימודים ברמה גבוהה מאוד.

 

 

החליפו חוג

חוגים ותארים רבים הינם מבוקשים עד כדי כך שתנאי הקבלה שלהם גבוהים משמעותית מאחרים, וגם אם הצלחתם להגיע אליהם, בכלל לא בטוח שתוכלו להשתחל לאחת מכיתות הלימוד. בין המסלולים הפופולאריים האלה נמצאים החוג לרפואה, למשפטים, למדעי המחשב, לפסיכולוגיה ולהנדסת חשמל.

לכן אם לא הצלחתם להתקבל למקצוע מסוים יותר מפעם אחת ובמקומות שונים, יכול להיות שכדאי לכם לשקול לנסות להתקבל לתואר אחר בחוג דומה. יכול להיות שמסלול אחר יעניין אתכם באותה המידה, וגם אם לא, קל יותר לעבור בין מקצועות לאחר שהתחלתם את הלימודים, במיוחד אם מדובר במסלולים דומים.

קחו את הזמן

לעיתים קרובות יש תחושה של לחץ להתחיל את התואר. לחץ מסוג זה עשוי לנבוע מההורים, מהחברים, או בכלל מהאווירה בחברה הישראלית שבה תואר ראשון כבר הפך לקונצנזוס. אולם חשוב לזכור – אף אחד לא רודף אחריכם, התואר יכול לחכות. עדיף שתשקיעו מספיק זמן כדי לשפר את הציונים שלכם, לנסות להתקבל למגוון של תארים ולהבין מה מתאים עבורכם. מדובר בהחלטה שעתידה לקבוע את עתידכם, קחו אותה בשיקול דעת ולא בפזיזות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דומים